Het verschil tussen Minoxidil en Nanoxidil


 

Minoxidil en Nanoxidil zijn beide ingrediënten die worden gebruikt in haargroeimiddelen. Maar wat is nou het verschil? DS Laboratories ontvangt vaak deze vraag en in deze post proberen we daar antwoord op te geven.
 

Minoxidil


Minoxidil is een geregistreerd geneesmiddel tegen haaruitval. Dit betekent dat van dit middel wetenschappelijk is aangetoond dat het kan werken tegen haaruitval en dunner wordend haar.

Minoxidil werd oorspronkelijk ingezet als middel tegen hoge bloedruk. Tijdens het onderzoek bleek Minoxidil echter ook een positief effect te hebben op haargroei en de hergroei van verloren haren. Een positieve bijwerking voor iedereen die last heeft van haaruitval.

Minoxidil wordt vaak toegepast als lotion in 2% of 5%. Spectral.UHP, Spectral.DNC en Spectral.DNC-L zijn de producten van DS Laboratories die Minoxidil bevatten. Allen bevatten 5% Minoxidil. Het gebruik van 5% Minoxidil is geschikt voor mannen en wordt officieel afgeraden voor vrouwen.

Hoewel Minoxidil een geregistreerd geneesmiddel is tegen haaruitval, rapporteren sommige gebruikers ook bijwerkingen, zoals acne, hoofdpijn en lustloosheid. Dit betreft echter een geringe groep.

De vrije handel van Minoxidil is niet meer toegestaan in Nederland. Vanaf heden kan Minoxidil alleen nog maar worden gekocht bij de apotheek met een recept van de dokter. Door deze verandering kunnen wij de verkoop van Minoxidil niet meer doorzetten en dus niet meer leveren aan onze klanten. Als u op zoek bent naar een vervanging van Minoxidil 5% zonder bijwerkingen en minimaal dezelfde resultaten geeft als Minoxidil, dan is de Spectral.DNC-N met 5% Nanoxidil zeker een goede optie.Nanoxidil


Nanoxidil wordt door DS Laboratories gezien als de opvolger dan Minoxidil. Nanoxidil is speciaal door DS Laboratories ontwikkeld om haaruitval tegen te gaan en haargroei te stimuleren. Nanoxidil heeft een lager moleculair gewicht, wat als voordeel heeft dat het sneller en beter in de hoofdhuid wordt geabsorbeerd. In feite heeft men minder aanbrengingen nodig om hetzelfde effect te bereiken als met Minoxidil. Daarnaast zijn in klinische tests geen bijwerkingen gevonden bij het gebruik van Nanoxidil, wat bij Minoxidil wel het geval kan zijn.

Hoewel Nanoxidil, in tegenstelling tot Minoxidil, nog geen geregistreerd middel is tegen haaruitval, laat klinisch onderzoek zien dat na twee maanden 95% van de deelnemers een afname in haarverlies rapporteerde en 75% snellere haargroei. Er werden geen bijwerkingen geconstateerd.

Nanoxidil is, in tegenstelling tot Minoxidil, geschikt voor zowel mannen als vrouwen. Spectral.DNC-N van DS Laboratories is het eerste middel dat 5% Nanoxidil bevat. Spectral.DNC-N met Nanoxidil is een nieuwe doorbraak tegen haaruitval - effectief en zonder bijwerkingen.

Kan ik beter Minoxidil of Nanoxidil gebruiken tegen haaruitval?

Dat ligt aan de situatie. Over het algemeen raden wij Minoxidil aan voor de mensen die op dit moment al Minoxidil gebruiken en daar positieve resultaten mee boeken. Wij raden deze groep aan te kiezen voor Spectral.DNC of Spectral.DNC-L bij gevorderde erfelijke kaalheid. Gebruikt u op dit moment nog geen van beiden, heeft u last van bijwerkingen bij het gebruik van Minoxidil, of boekt u naar uw gevoel te weinig resultaat, dan raden wij Nanoxidil aan. Spectral.DNC-N is op dit moment het enige middel dat Nanoxidil bevat.

Minoxidil is een bewezen ingrediënt tegen haaruitval dat al jaren gebruikt wordt. Minoxidil is een klassieke, vertrouwde en effectieve oplossing tegen haaruitval. Spectral.DNC combineert Minoxidil met andere krachtige ingrediënten, wat het een succesvol product maakt tegen haaruitval. Voor gevorderde erfelijke kaalheid - van 4 of hoger op de Norwood schaal - raden wij Spectral.DNC-L aan. Toch liever de klassieke Minoxidil, kies dan voor Spectral.UHP.
Haarbusiness International
 • Zeemanstraat 55
 • 2991 XR Barendrecht


 • Info@dslaboratoriesb2b.nl


 • KVK : 52728846
 • BTW : NL.850570906B01


Alle verkooppunten
 • hairlabs
 • goedeshampoo
 • De Beautywebshop Johnbeerens
 • World of Beauty
 • Transhair
 • Justhair Haarwerk
 • Prohairclinic